Reistadløpet

English version

English version

 

 

 

Lørdag 9. april 2016

Reistadløpet – eller Ole Reistads minneløp som er det offisielle navnet, er ett av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Det ble arrangert første gang i 1958 og er deretter blitt arrangert 56 ganger. En person har gått rennet 53 ganger og 2 personer har deltatt 50 ganger.

Løypen er 30 km lang og går gjennom vekslende skog- og fjellterreng mellom Setermoen i Bardu og Bardufoss i Målselv. Løpet går i klassisk stil. Deltakerne bærer sekk som skal veie minimum 3 kg og inneholde mat og ekstra klær.

Reistadløpet er et fellesarrangement hvor idrettslagene Bardu IL, Bardufoss og Omegn idrettsforening (BOIF) og IL Kampen samt Forsvaret samarbeider.

Hensikten med Reistadløpet er å ivareta oberst Ole Reistads minne.  Han var skiløper og friidrettsmann, norsk mester i femkamp i 1922 og leder av skipatruljen som vant det olympiske mesterskapet i St. Moritz i 1928. I 1940 var han skvadronsjef på Bardufoss hvor han ledet operasjonene mot tyskerne. Senere under krigen ble han sjef for Little Norway i Canada hvor de norske flygerne ble utdannet og trent. Fra 1945 til 1949 satt han som sjef for Luftkommando Nord-Norge på Bardufoss. Ole Reistad har satt varige spor etter seg. Idrett og friluftsliv var viktige deler i hans liv og han hadde et stort engasjement for samarbeid mellom det sivile og det militære samfunn.

Så hiv på deg trekilossekken, spenn på deg skiene og ta del i et skirenn gjennomsyret av historie og spekket med kameratslig rivalisering.

paamelding

Nyheter:

  • Resultater Reistadløpet 2016 - 2016-04-12 Reistadløpet 2016 ResultatListe Print PDF
  • Referat Jurymøte Reistadløpet 2016 - 8/4 – 2016 Sted: Start Setermoen Tilstede: Jury TD Rune Tøllefsen Rennleder: Fred Arne Jacobsen Løypesjef: Svein Arne Sotraa Sak 1 – Startplog Seedingsrunnlag Første 10 fra Reistadløpet i fjor Neste 4 fra FIS pkt Neste 4 – Utvalgte Damer Neste 8 – Jurybeslutning Beslutningen er endelig. Møter noen av … Les mer...
  • Smøretips Reistadløpet 2016 -   Reistadløpet er et turrenn som har stor høydeforskjell, og føreforholdene blir ofte preget av dette. Løypas tyngste del er den første mila, så for de aller fleste vil det lønne seg å tilstrebe best mulig feste under skiene i denne delen av løypa. Dette kan av og til gå … Les mer...
  • Værmelding - Da er det ingen tvil. Været på lørdag under Reistadløpet blir veldig flott. Smøretips kommer.. Print PDF
  • Behov for transport lørdag? - Vi setter opp tre busser fra Rustadhøgda til Setermoen lørdag. Avgang kl 0815, 0845 og 0930. Kr 50 pr pers. Oppvarmingstøy mm kan legges i en merket bag og inn på en bil/henger/lastebil ved start slik at det kommer til målområdet. Det vil også bli transport til Setermoen etter endt … Les mer...

Vis alle nyheter

Kommentarer er stengt.